Saturday , 20 April 2024

Νέο κύμα μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα “βλέπει” η Frontex όταν η Τουρκία άρει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

Νέα συρροή μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που θα αποπειραθούν να περάσουν στην Ευρώπη αναμένει η Frontex, ο οργανισμός προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν η Τουρκία άρει τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται εσωτερική έκθεση της Frontex.

Στο εν λόγω έγγραφο της Frontex, με ημερομηνία 5 Μαΐου, αναφέρεται πως μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις τουρκικές επαρχίες του Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια), της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, μπορεί να ακολουθήσουν μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

“Οι περιορισμοί λόγω της Covid-19 ήρθησαν σταδιακά στις περισσότερες επαρχίες που βρέχονται από το Αιγαίο, αλλά όχι ακόμη στις επαρχίες του Τσανάκαλε, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης. Όταν αποκατασταθεί η ελευθερία μετακινήσεων σε αυτές τις περιοχές, μπορούμε να αναμένουμε μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς την κατεύθυνση των ελληνοτουρκικών συνόρων”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση της Frontex σημειώνεται πως στην περιοχή γύρω από τον Έβρο έχουν σταλεί 262 επιπλέον αστυνομικοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας και προστίθεται ότι η προβλεπόμενη αποστολή άλλων 400 αστυνομικών στην περιοχή του Έβρο, που είχε ανακοινωθεί από τις ελληνικές Αρχές ήδη από τις αρχές του 2020 –αναβλήθηκε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *