Friday , 19 April 2024

Ν.Τζανάκης: Από 3.000 έως 6.000 κρούσματα τον Αύγουστο – Ελλιπή τα υγειονομικά πρωτόκολλα των παιδικών κατασκηνώσεων

Το καλό σενάριο θα είναι οι 3.000 μολύνσεις ημερησίως τον Αύγουστο και το απευκταίο οι 6.000, σύμφωνα με τον καθηγητή  Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, ο οποίο θεωρεί πιθανότερο το σενάριο των 4.00 ημερησίων κρουσμάτων, ενώ χαρακτηρίζει ελλιπή τα υγειονομικά πρωτόκολλα των παιδικών κατασκηνώσεων..

Το ευμενές σενάριο των 3.000 κρουσμάτων, όπως είπε ο κ.Τζανάκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, θα πραγματοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει ή θα αυξηθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός και θα προσπαθήσουμε να πειθαρχήσουμε στα μέτρα. Αν όμως πέσει ο εμβολιαστικός ρυθμός περίπου 30% με 50% απ’ ό,τι είναι τώρα – όπως πρόσθεσε – τα κρούσματα δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 6.000 και “επομένως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό”» .Κατά τον ίδιο, πάντως, η πιο σωστή ίσως πρόβλεψη και αυτό που τελικώς θα γίνει, είναι τα 4.000 κρούσματα προς τις αρχές Αυγούστου ενώ εκτιμά ότι θα ξεπεραστούν τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου.

Σε παρέμβαση του, επίσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega αναφορικά με τα πολλαπλά κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις, ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε: “Στην παρούσα υγειονομική κατάσταση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κατασκηνώσεις είναι ελλιπή, δεν γίνεται τα παιδιά να μπαίνουν με self ή rapid test και να τα υπηρετούν άνθρωποι μη εμβολιασμένοι. Είναι βραδυφλεγείς βόμβες εκεί μέσα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα. Θα μπορούσε να είναι εξαιρετική κοινωνική φούσκα για τα παιδιά αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στεγανοποιούσαν την είσοδο του ιού”. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι θα νοσήσουν το 10% των παιδιών από αυτές τις κατασκηνώσεις, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *