Friday , 19 April 2024

Ο κορωνοϊός επηρεάζει τη στυτική λειτουργία – “Να εμβολιαστούν οι άνδρες προτού να είναι αργά” προειδοποιεί ο καθηγητής Κ.Τριανταφυλλίδης

Οι άνδρες που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από κορωνοϊό μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη “ο ιός αυτός πέρα από το αναπνευστικό προσβάλει και το αγγειακό σύστημα. Από τη στιγμή που επηρεάζει το αγγειακό σύστημα επηρεάζει το αγγειακό σύστημα του πέους και μάλιστα ατόμων που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από κορωνοϊό. Επηρεάζεται η αναπαραγωγική ικανότητα που αφορά στους νέους ανθρώπους. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για όλους τους άνδρες προτού να είναι αργά. Υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μετά από ανάρρωση από κορωνοϊό”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός και η ακίδα του δεν προσβάλλει μόνο τα αγγεία του αναπνευστικού αλλά και του καρδιαγγειακού συστήματος. “Πολυσυστηματική λοιπόν η νόσος του κορωνοϊού και δεν είναι μια απλή γρίπη” επεσήμανε.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης επικαλούμενος πρόσφατες δημοσιεύσεις στο περιοδικό Nature ανέφερε ότι το βρετανικό στέλεχος του ιού “έχει από 50% έως 100% μεταδοτικότητα. Το δεύτερο ακόμη χειρότερο είναι ότι ο κίνδυνος θανάτου από το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης είναι 61% υψηλότερος από τα παλιότερα στελέχη. Επομένως, πρέπει να εμβολιαστούμε. Το στέλεχος αυτό παρουσιάζει υψηλή θνητότητα” κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *