Friday , 19 April 2024

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την έκτακτη ενίσχυση των 21 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Του Γ. Κατσιάνη

Το πράσινο «φως» για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 21 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων άναψε  η Κομισιόν.

Όπως αποκάλυψε το thesseconomy.gr (Το «πράσινο φως» της Κομισιόν αναμένουν εδώ και τρείς εβδομάδες(!) οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων για να λάβουν την ενίσχυση των 21 εκατ. ευρώ | Thesseconomy), χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας μέχρι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τον φάκελο που κατέθεσε η κεντρική μονάδα κρατικών ενισχύσεων (ΚεΜΚΕ) του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η στήριξη θα λάβει την μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και αποσκοπεί στον μετριασμό των επιπτώσεων που έχουν για τους δικαιούχους τα περιοριστικά μέτρα που αναγκάστηκε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, όπως επιβολή ορίων χωρητικότητας σε αμαξοστοιχίες και λεωφορεία.

Στο πλαίσιο του καθεστώτος, οι επιχειρήσεις θα λάβουν σταθερό ποσό ενίσχυσης ανά λεωφορείο ανάλογα με τη χωρητικότητά του.

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 20065 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 5771-29/12/20), το ύψος της επιδότησης ορίζεται σε 2.400 ευρώ για κάθε λεωφορείο ως 30 θέσεις και σε 3.600 ευρώ για κάθε όχημα με 30 θέσεις και άνω.                                                                          

Να σημειωθεί ότι η κοινοτική ενίσχυση θα χορηγηθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *