Tuesday , 23 April 2024

Πρόσω ολοταχώς για κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Του Γ. Κατσιάνη

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων,μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τον κλάδο από τα μέτρα της αναστολής προσωπικού και της επιδότησης ενοικίων.

Κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί,με την συμμετοχή εκπροσώπων ενώσεων απ’όλη την χώρα, αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές προς τα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Ανάπτυξης, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.

“Μπορεί άλλα τμήματα της τουριστικής αλυσίδας στη χώρα μας να έχουν αρχίσει να λειτουργούν δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία, τα οποία, πλην ίσως ορισμένων εξαιρέσεων (κυρίως σε νησιωτικές περιοχές), τα τουριστικά γραφεία υπολειτουργούν και τα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και επισημαίνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην περιφέρεια.

“Δείτε τι συμβαίνει από την Σπάρτη ως τον Έβρο και από την Φλώρινα ως την Λέσβο. Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων πως ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, με σχεδόν μηδενικά έσοδα ακόμη και τώρα στις αρχές του Αυγούστου. Ραχοκοκαλιά του τουρισμού αποτελούν οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη στην χώρα μας”, υπογραμμίζουν και σημειώνουν πως σε περίπτωση που δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *