Thursday , 25 April 2024

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένουν οι μετεωρολόγοι από αύριο βράδυ. Τα φαινόμενα μάλιστα αναμένεται να είναι επικίνδυνα κατά περιοχές.

Σε σχετική ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης αναφέρει ότι “αιτία γι’ αυτή την μεταβολή του καιρού είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιοανατολικά, θα οργανωθεί και μέσω της Ιταλίας θα “χτυπήσει” και τη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και η υποχώρηση προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα του υδραργύρου”.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά και θα εξαπλωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στο σύνολο της δυτικής χώρας.

Το δεύτερο στάδιο της κακοκαιρίας θα εξελιχθεί από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εξαπλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (εκτός των βορειοανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων), αλλά και του δυτικού και βόρειου – βορειοδυτικού Αιγαίου (δεύτερος χάρτης).

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος προς τα ανατολικά ηπειρωτικά, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει έντονα φαινόμενα προς τις Σποράδες, την κεντρική και κυρίως την βόρεια Εύβοια αλλά και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ταυτόχρονα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει απομακρυνθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα το συνοδεύουν ισχυρές καταιγίδες στις εν λόγω περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *