Thursday , 28 March 2024

ΣΒΕ: Πρόσκληση συμμετοχής Συμβούλων – Μεντόρων για την κατάρτιση σχετικού «Μητρώου»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020.

Στο πλαίσιο της άνω Πράξης ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση ενός ειδικού Μητρώου Συμβούλων Εξειδικευμένης Συμβουλευτικής. Οι σύμβουλοι που θα επιλεγούν, θα προσφέρουν, αφού παρακολουθήσουν εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης, συμβουλευτικές υπηρεσίες επ΄ αμοιβή σε εργαζόμενους – στελέχη  επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα κατάρτισης σαράντα (40) συμβούλων – μεντόρων  διάρκειας 40 ωρών αποσκοπεί στον σχηματισμό μιας εξειδικευμένης ομάδας η οποία θα φέρει σε πέρας την ενέργεια της συμβουλευτικής υποστήριξης 210 εργαζομένων ωφελούμενων της Πράξης: «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Καινοτομίας Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις».

Τα προγράμματα κατάρτισης των 40 Συμβούλων-Μεντόρων, θα υλοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη.

Η διάρκεια της συμβουλευτικής θα είναι κατά μέσο όρο 23 ώρες ανά ωφελούμενο.

Το έργο της εξειδικευμένης συμβουλευτικής θα υλοποιηθεί στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι ανά Περιφερειακή Ενότητα έχουν ως εξής: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική, Κιλκίς.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα, Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), που διαθέτουν τις παρακάτω δύο (2) προϋποθέσεις:

  • Είναι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, ανεξαρτήτως κλάδου ή τομέα της οικονομίας ή αυτοαπασχολούμενοι.
  • Είναι τουλάχιστον πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος (ΑΕΙ- ΑΤΕΙ) ή ισότιμου αναγνωρισμένου (από τα αρμόδια όργανα) τίτλου σχολής του εξωτερικού.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που γίνεται μέσω του ακόλουθου

συνδέσμου στο διαδίκτυο: www.innoskillsrcm.gr

Θα λήξει στις 17 Μάϊου 2019

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Περιεχόμενο της Πράξης είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, με στόχο την προετοιμασία εργαζομένων ωφελούμενων για την διατήρηση ή και βελτίωση της θέσης  τους στην αγορά εργασίας, κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων οι οποίες έχουν ιδιαίτερη ζήτηση από τις επιχειρήσεις στα πλαίσια της εισαγωγής καινοτομίας, της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης στο παραγωγικό τους μοντέλο.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *