Friday , 29 March 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διονύσου – Χωρίς ρεύμα και νερό περιοχές του Δήμου

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχτηκε απόψε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 (χθες) στην παραπάνω περιοχή.

Περιοχές του εν λόγω Δήμου παραμένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα, ενώ σε κάποιες έχει διακοπεί και η υδροδότηση.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

Ο Δήμος Διονύσου αποτελείται από το Κρυονέρι, την Άνοιξη, τη Δροσιά, τη Σταμάτα, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο και τον Άγιο Στέφανο.

“Όλη τη νύχτα θα είμαστε στο δρόμο για να αποκαταστήσουμε με κάθε μέσο την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις επικοινωνίες. Μέχρι αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 750 τα πεσμένα δέντρα λόγω της κακοκαιρίας. Έχει δοθεί εντολή στα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να συνεχίσουν να εργάζονται ασταμάτητα μέχρι την επαναφορά του ρεύματος παντού. Ζητάμε την κατανόηση όλων των δημοτών μας για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αλλά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πρωτοφανής. Εμείς θα είμαστε εδώ για εσάς. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το τηλέφωνο (στη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου) με αριθμό 210 8161693 θα είναι διαθέσιμο για οποιοδήποτε επείγον ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *