Ανατίμηση και στα κρέατα έφερε η Τσικνοπέμπτη.
Ειδικότερα, οι τιμές στην Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης είναι αυξημένες ως και 20%, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι καταναλωτές να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα σουβλάκια και τις μπριζόλες.
Έτσι, το χοιρινό κυμαίνεται από 6 ως 9 ευρώ το κιλό, οι μπριζόλες πωλούνται προς 4,80-6,50 ευρώ το κιλό, οι πανσέτες 6-9 ευρώ ενώ τα παϊδάκια είναι απαγορευτικά για τους περισσότερους καθώς κυμαίνονται από 10 ως 15 ευρώ το κιλό.
Διασκέδαση με προσαύξηση 20%
Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των καταστηματαρχών της εστίασης.
Ζωντανή μουσική ή dj, καλό φαγητό, ποτό και διασκέδαση είναι αυτά που προσφέρουν σε όλους αυτούς που θα επιλέξουν να περάσουν τη Τσικνοπέμπτη εκτός σπιτιού.
Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας εμπόρων και επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης,Πάνος Καρασσαβίδης, οι τιμές των μενού είναι αυξημένες μέχρι και 20% εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
Όσον αφορά τις κρατήσεις αγγίζουν ένα 15%-20% με τους περισσότερους να στέλνουν το μήνυμα “τσικνίζουμε, χορεύουμε, γιορτάζουμε”.