«Το κυνήγι της τρούφας η πριγκίπισσα του Άμπου Ντάμπι το έκανε ταινία. Επίσης ήρθε και έκανε γυρίσματα ο Γκόρντον Ράμσεϊ», λέει στο thesseconomy.gr o διευθυντής και ιδιοκτήτης του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών Νίκος Πάλλας.
Το Μουσείο Μανιταριών
Αναφερόμενος στην ιδέα δημιουργίας των μουσείων ο κ. Πάλλας λέει «η προσπάθεια άρχισε πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, όταν εγώ και άλλοι δυο φίλοι μου ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε αυτά τα δύο μουσεία. Αξίζει να πω ότι το Μουσείο Μανιταριών είναι το μοναδικό στην Ευρώπη και από τα ελάχιστα στον κόσμο με τον τρόπο με τον οποίο τα παρουσιάζουμε. Στο τμήμα των Μανιταριών υπάρχουν περίπου 300 διαφορετικά είδη, τα οποία είναι γλυπτά, σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά. Παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις ανάπτυξης, προκειμένου να γίνεται κατανοητός ο κύκλος ζωής τους. Έχουν κατασκευαστεί ένα-ένα στο χέρι από πολύ καλούς γλύπτες που διαθέτει η περιοχή.
Τα προϊόντα
«Σαν στόχο του μουσείου έχουμε την ανάδειξη των μανιταριών ως ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία. Το μουσείο βγάζει 70 κωδικούς προϊόντων μανιταριών και τρούφας. Διοχετεύουμε την παγκόσμια αγορά. Παράγουμε ζυμαρικά με μανιτάρι, γλυκό μανιτάρι, μέλι με μανιτάρι, αφυδατωμένα μανιτάρια. Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που βγάλαμε λικέρ μανιταριού με τη σφραγίδα του κράτους , έχουμε οκτώ κωδικούς σοκολάτας χειροποίητες με μανιτάρι. Αξίζει να πω ότι είχαμε παραγγελία για 28.500 σοκολάτες με τρούφα από αλυσίδα στη Σαουδική Αραβία.
Οι δράσεις
Το μουσείο διοργανώνει σχεδόν καθημερινά διάφορες δράσεις όπως το τρουφοκυνήγι. Είναι μια ιδέα που μας ήρθε και την υλοποιούμε εδώ και περίπου έξι-επτά χρόνια. Η δράση αυτή έχει κερδίσει το ενδιαφέρον παγκοσμίως και φέτος είναι πολλές εκατοντάδες τα γκρουπ που ενδιαφέρονται απ’ όλον τον κόσμο, από Καναδά, Αμερική, Ισραήλ, Αυστραλία, Ασία, Ευρώπη, Ελλάδα. Πραγματικά έχουμε τρία και τέσσερα κυνήγια τη μέρα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση του κόσμου. Το κόστος ανέρχεται στα 55 ευρώ/άτομο για ενήλικες ή 50 ευρώ/σε γκρουπ και περίπου στα 25-27 ευρώ για παιδιά ηλικίας 6-17 ετών.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχουμε πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών. Καλύπτει πλήρως την πανίδα της περιοχής. Το μουσείο επίσης είναι γνωστό για τα 19 βικτωριανά εκθέματά του και την αυθεντικότητά τους. Αυτά τα εκθέματα διασώζονται από την εποχή της Βασίλισσας Βικτορίας, δηλαδή πριν από περίπου 200 χρόνια. Μέχρι σήμερα έχουμε λάβει 47 βραβεία και είμαστε το Μουσείο που κατατάχθηκε παγκοσμίως στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την ποιότητα των εκθεμάτων και τον τρόπο παρουσίασης», διευκρινίζει ο κ. Πάλλας.