Tuesday , 19 March 2024

Την επιστροφή αναδρομικών 3.500(!) ευρώ ζητά η εφορία από συνταξιούχο του δημοσίου

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχουν τα ειδοποιητήρια που στέλνονται σε συνταξιούχους για να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά στην εφορία, ως αδήλωτα αναδρομικά της περιόδου 2010-2013.                                                                                                                         

Έτσι, μετά την αποκάλυψη του thesseconomy.gr για τη συνταξιούχο, η οποία καλείται να επιστρέψει το ποσό των 6.000 ευρώ(!)  (βλέπε                                                                                                             https://thesseconomy.gr/%ce%b5%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%87%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-800-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e/), άλλη μια ανάλογη περίπτωση έρχεται στο «φως».                                                                                         

Αυτή την φορά, πρόκειται για συνταξιούχο του δημοσίου, η οποία σύμφωνα με το ειδοποιητήριο που έλαβε από εφορία της Θεσσαλονίκης, καλείται να επιστρέψει το ποσό των 3.500 ευρώ!                                                                                                                                   

«Η θεία μου βγήκε στη σύνταξη πριν από έξι χρόνια, υπέβαλλε κάθε χρόνο φορολογική δήλωση. Θεωρώ ότι πρόκειται για λάθος», δήλωσε συγγενής της συνταξιούχου στο thesseconomy.gr.                                                                             

Μάλιστα, επισκέφτηκε το υποκατάστημα της εφορίας όπου έλαβε το ειδοποιητήριο και κατέθεσε ένσταση, ζητώντας να επανεξεταστεί η οφειλή της.                                                

 Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία θα μειώνει ή θα αφαιρεί τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που έχουν καταλογιστεί στους συνταξιούχους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *