Wednesday , 8 May 2024

Υπάλληλος εταιρείας κοινοχρήστων έβαλε “φέσι” 8.000 ευρώ(!) σε ένοικους πολυκατοικίας για απλήρωτους λογαριασμούς

Του Γ. Κατσιάνη

Υπάλληλος εταιρείας κοινοχρήστων παρακρατούσε παράνομα τα χρήματα λογαριασμών ΔΕΗ και φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα οι ένοικοι πολυκατοικίας να εμφανίζονται ότι δεν πληρώνουν και ότι οφείλουν υπέρογκα ποσά!

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η υπόθεση ήρθε στο “φως” όταν συγγενής ενοίκου της πολυκατοικίας απευθύνθηκε σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην ανατολική Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει τα στοιχεία του λογαριασμού στο όνομα της.

Το σοκ που υπέστη ήταν μεγάλο όταν πληροφορήθηκε ότι όχι μόνο η μητέρα της αλλά και όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στη ΔΕΗ!

“Ακολούθως, επικοινώνησα με την εταιρία κοινοχρήστων που έχει αναλάβει να πληρώνει τους λογαριασμούς ΔΕΗ και φυσικού αερίου και ζήτησα εξηγήσεις. Μου είπαν ότι αρχικά δεν γνώριζαν τίποτα”, δήλωσε η καταγγέλλουσα στο thesseconomy.gr.

Σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβαινε, η καταγγέλλουσα διαπίστωσε με έκπληξη ότι η εταιρεία είχε κλείσει τις υποχρεώσεις της προς την εφορία και ετοιμαζόταν να βάλει λουκέτο(!) ενώ το “φέσι” για απλήρωτους λογαριασμούς ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 8.000 ευρώ!!

“Τότε, επικοινώνησα τηλεφωνικά με την εταιρεία και τους έδωσα προθεσμία 24 ώρες να μου επιστρέψουν όλα τα χρήματα, ειδάλλως θα τους κατήγγειλα στην αστυνομία”, τόνισε η καταγγέλλουσα.

Έτσι, σε πρώτη φάση, οι υπεύθυνοι της εταιρείας κοινοχρήστων της επέστρεψαν το ποσό των 3850 ευρώ ενώ έλαβε και την δέσμευση να πάρει τα υπόλοιπα χρήματα, μέχρι την Τετάρτη.

“Με ενημέρωσαν ότι υπεύθυνη για την υπόθεση ήταν υπάλληλος, η οποία πλαστογραφούσε λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να φαίνονται ότι πληρώνονταν”, σημείωσε η καταγγέλλουσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *