Thursday , 18 April 2024

Άνοιξε το τελωνείο της Νυμφαίας-Επιβεβαίωση του thesseconomy.gr

Του Γ. Κατσιάνη

Δύο ημέρες νωρίτερα άνοιξε ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας Κομοτηνής, μετά τις έντονες αντιδράσεις φορέων της περιοχής για τον δεκαήμερο αποκλεισμό του.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του thesseconomy.gr (Ανοίγει το τελωνείο της Νυμφαίας, μετά την πρωτοβουλία Στυλιανίδη και τις αντιδράσεις φορέων της περιοχής; | Thesseconomy), σύμφωνα με το οποίο τόσο ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, όσο και η περιφέρεια, το επιμελητήριο και ο δήμος Κομοτηνής ζήτησαν από την πρώτη στιγμή το άνοιγμα του τελωνείου για την έλευση τουριστών.

Ακολούθησε, την περασμένη Τρίτη η επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι δημιουργήθηκε «υποδομή για να φιλοξενήσει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ», προανήγγειλε  μεταξύ άλλων ότι «το τελωνείο Νυμφαίας θα ανοίξει άμεσα». 

«Το άνοιγμα της Νυμφαίας επιβεβαιώνει, τι μπορούμε να πετύχουμε, όταν λειτουργούμε όλοι μαζί συντονισμένα και με γρήγορα αντανακλαστικά», σημειώνει με ανάρτηση του στα social media ο κ. Στυλιανίδης.   

Τι ισχύει από σήμερα

Έτσι, όσοι διέρχονται στη χώρα μας από το συγκεκριμένο σημείο, υποβάλλονται σε έλεγχο διαβατηρίων και στη συνέχεια, σε rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ότι οι τουρίστες πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε βεβαίωση εμβολιασμού ο οποίος να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον πριν 14 μέρες, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε βεβαίωση αντισωμάτων και να έχουν υποβάλλει δήλωση PLF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *