Sunday , 5 May 2024

Έρχεται έκπτωση 0,10 ευρώ/kWh για χιλιάδες νοικοκυριά

Του Γ. Κατσιάνη

Στην θέσπιση νέας κατηγορίας κοινωνικού οικιακού τιμολογίου (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας για πολύτεκνες οικογένειες, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, παρέχεται στους δικαιούχους του -δηλαδή σε οικογένειες με τέσσερα ανήλικα παιδιά και άνω- μειωμένη τιμή ρεύματος με έκπτωση, ύψους 10 λεπτών/kWh στην κύρια κατοικία.

Δικαιούχοι του ΚΟΤ Γ είναι όσες πολύτεκνες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα ως 50.000 ευρώ ενώ για κάθε επιπλέον παιδί (πέραν των τεσσάρων) προστίθεται το ποσό των 2.500 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 70.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας.

Επίσης, σε περίπτωση που μια πολύτεκνη οικογένεια έχει άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% το εισοδηματικό όριο αυξάνει κατά 8.000 ευρώ και κατά 15.000 ευρώ για οικογένεια που περιλαμβάνει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι η ένταξη στο ΚΟΤ Γ θα γίνεται μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 01.02.2024 ενώ απαραίτητη είναι και η κατάθεση του πιστοποιητικού της οικογενειακής τους κατάστασης, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *