Thursday , 2 May 2024

Ίσα δικαιώματα με τους πολύτεκνους ζητά για τους τρίτεκνους ο Νίκος Ανδρουλάκης

Του Γ. Κατσιάνη

Υπέρ της εξομοίωσης των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, τάχτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας σε συνέδριο για το δημογραφικό πρόβλημα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι τρίτεκνοι “πρέπει να αποκτήσουν τα δικαιώματα των πολύτεκνων, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα αυτών που σήμερα έχουν πολυτεκνική ιδιότητα”.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι χρειάζεται ριζική αναθεώρηση και εκσυγχρονισμός των επιδομάτων τέκνων με επικαιροποίηση κριτηρίων και διεύρυνση των δικαιούχων.

“Προτείνουμε χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 200 ευρώ για κάθε νέο παιδί (και ως την ηλικία των 3 ετών) για άτεκνα ζευγάρια και ζευγάρια με ένα παιδί, που έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα ως και 20.000 ευρώ”, σημείωσε ενώ επισήμανε την ανάγκη να καθιερωθεί εθνικός «αποταμιευτικός λογαριασμός» για κάθε παιδί με συμμετοχή τόσο του γονέα, όσο και της Πολιτείας.

“Θα πρέπει να κάνουμε τη μητρότητα περισσότερο συμβατή με την εργασία, να μην αποτελεί εμπόδιο στην επαγγελματική πορεία της γυναίκας. Πέρυσι, η κυβέρνηση απέρριψε τη νομοθετική μας πρωτοβουλία για την καταβολή επιδόματος μητρότητας στις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Θα την επαναφέρουμε”, δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *