Sunday , 5 May 2024

Αντώνης Σαμαράς κατά κυβέρνησης: “Νομιμοποιείτε όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια!”

Του Γ.Κατσιάνη

Ρήγμα στη ΝΔ και την κυβέρνηση προκαλεί η παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητά να αποσυρθεί τροπολογία του υπουργείων Εργασίας και Μετανάστευσης που αφορά την απασχόληση των μεταναστών.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει λανθασμένη την κατάθεση τροπολογίας που χορηγεί “νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών”.

“Στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία!”, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και σημειώνει ότι “η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών”.

“Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, “έστω κι αν αυτό έχει λήξει”, επισημαίνει ο κ. Σαμαράς και υπενθυμίζει ότι τόσο η κυβέρνηση της περιόδου 2012-2014, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησαν το νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, “κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρας”.

Η απάντηση Καιρίδη

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης σημειώνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία “βάζει τάξη στην αταξία και στρέφεται ενάντια στην ανομία και την αδήλωτη εργασία, καθώς για πρώτη φορά εισάγεται η σύνδεση της άδειας διαμονής με την προσφορά εργασίας”.

“Η άδεια θα δίνεται μόνο σε όσους έχουν προσφορά εργασίας και αποδεικνύουν ότι εργάζονται και θα ανακαλείται όταν για οποιοδήποτε λόγο διακόπτεται η απασχόληση”, τονίζει, μεταξύ άλλων ο κ. Καιρίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *