Wednesday , 1 May 2024

Αποχή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

Του Γ.Κατσιάνη

Την αποχή από τα καθήκοντα τους όλη την προσεχή εβδομάδα αποφάσισαν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι θα απέχουν το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου από δίκες συμφερόντων του δημοσίου και από την εκδίκαση όλων των υποθέσεων, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Βολές κατά κυβέρνησης

Η απόφαση ελήφθη μετά την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με την εκφράζει την έντονη αντίδρασή της στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητά την άμεση απόσυρσή τους.

“Η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι οι δικηγόροι είναι η μόνη κατηγορία ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων που προκαταβάλει φόρο, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ για την αμοιβή τους, μέσω των γραμματίων προείσπραξης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το έτος 2022 οι δικηγόροι προκατέβαλαν ποσό 30.040.525 ευρώ για φόρο, ποσό 42.391.509 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές και ποσό 48.908.146 ευρώ για αναλογούντα ΦΠΑ. Περαιτέρω, ένας ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός δικηγόρων χρησιμοποιεί την κατοικία τους και ως γραφείο, λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στα επαγγελματικά τους έξοδα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *