Monday , 6 May 2024

Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα – 10 οι τραυματίες

«Άγιο» είχαν 50 Έλληνες εκδρομείς οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που συγκρούστηκε χθες το μεσημέρι (Τρίτη 2 Ιανουαρίου) με νταλίκα και βγήκε από τον δρόμο στη Βουλγαρία. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν 10 άτομα ανάμεσά τους και επιβάτες με ελληνικά και ρωσικά διαβατήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο τροχαίο ήταν το δεύτερο ατύχημα για τους εκδρομείς, καθώς το πρώτο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν- είχε Έλληνα οδηγό- τράκαρε σε προπορευόμενο όχημα στη Ρουμανία χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τότε τραυματίες.

Το τροχαίο
Όπως αναφέρουν βουλγαρικά ΜΜΕ, το ατύχημα συνέβη στον δρόμο Μπόροβο-Βόλοβο, στη Βόρεια Βουλγαρία κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές, πυροσβεστικές και ομάδες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρουμανικό λεωφορείο με οδηγό έναν 36χρονο οδηγό, που κινούνταν προς την κατεύθυνση της Byala, συγκρούστηκε με ένα τουρκικό φορτηγό που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, το οποίο οδηγούσε ένας 50χρονος άνδρας. Μετά τη σύγκρουση, το λεωφορείο έφυγε από το δρόμο προς τα δεξιά στην κατεύθυνση της πορείας του.

Πανικός και φωνές
Δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή σύγκρουση το εσωτερικό του λεωφορείου θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο με τους επιβάτες να βρίσκονται σε πανικό και να προσπαθούν απεγνωσμένα να απεγκλωβιστούν από το όχημα. «Ξαφνικά ακούω ένα γκουπ και τα θραύσματα έπεφταν όλα επάνω στα μάτια μου. Και με γρήγορα αντανακλαστικά γυρίζω πίσω κρατώντας με το ένα χέρι μου τα παιδιά μου. Ο κόσμος ούρλιαζε, ένας πανικός. Για καλή μας τύχη είχε κλίση ο δρόμος και μπήκαμε δεξιά σε μια αλάνα που από κάτω ήταν ποτάμι. Άλλοι πηδούσαν από τα παράθυρα, η συνοδός που καθόταν μπροστά μου χτύπησε σοβαρά. Είχε αίματα η γυναίκα», λέει η κ. Βιβή Σώρρα η οποία επέβαινε στο λεωφορείο. Στο γκρουπ των Ελλήνων τουριστών ήταν και ένας γιατρός ο οποίος έσπευσε αμέσως να βοηθήσει τους τραυματίες.

Οι τραυματίες
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ο οδηγός και επιβάτες του λεωφορείου. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι πρόκειται για 10 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Ruse. Οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, δέκα άτομα εισήχθησαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Kanev στο Ruse – οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι, ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός του λεωφορείου. Έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν. Ο νεότερος είναι 18 ετών και ο μεγαλύτερος 63 ετών. Μια 62χρονη με τραύμα στο κεφάλι βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται να χειρουργηθεί. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της, αναφέρουν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ruse. Τα υπόλοιπα εννέα άτομα έχουν διάφορα τραύματα και κοψίματα. Δύο από τραυματισμένους επιβάτες αρνήθηκαν να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *