Saturday , 4 May 2024

Δολοφονία Άλκη: Ισόβια στους 7 από τους 12 κατηγορουμένους – Πολυετείς καθείρξεις στους άλλους πέντε

Ισόβια και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους επτά από τους 12 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την άγρια οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου. Το δικαστήριο στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη). Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του Άλκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ομόφωνα κανένα ελαφρυντικό
Η απόφαση ανακοινώθηκε έναν μήνα πριν ολοκληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (12/7) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για τους 12 κατηγορούμενους. Το δικαστήριο υιοθέτησε την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του είχαν ζητήσει τη μείωση της επικείμενης ποινής, σύμφωνα με το άρθρο 133 ΠΚ περί ποινικής μεταχείρισης νεαρών (κάτω των 25 ετών) δραστών που λογίζεται ως ελαφρυντικό. Όλοι, εκτός από τον πρώτο, ζήτησαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καθώς όλοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Τέσσερις ζήτησαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και οι υπόλοιποι το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

«Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»
«Ευχαριστούμε την ελληνική δικαιοσύνη. Ήταν μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», δήλωσε η μητέρα του Άλκη Καμπανού, Μελίνα Κακουλίδου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. «Ευχαριστώ και εγώ από τη δική μου πλευρά, τη δικαιοσύνη και τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε σε αυτόν το μαραθώνιο δικαστικό αγώνα. Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρξε τιμωρία» είπε ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του Αλκιβιάδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *