Wednesday , 17 April 2024

Δ.Γάκης στο FM100: ” Δεν χρησιμοποιείς στα παιδιά ένα εμβόλιο που είναι ερευνητικό. Οι οδηγίες δίνονται επιπόλαια”

Την αντίθεσή του σχετικά με τον μαζικό εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού στις ηλικίες 12-18 ετών εξέφρασε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και χειρουργός μεταμοσχεύσεων Δημήτρης Γάκης. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη τόνισε ότι “ο εμβολιασμός των παιδιών στις ηλικίες 12-18 ετών δεν είναι σωστός. Για τα παιδιά που έχουν κάποια προβλήματα ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος. Σχετικά με το επιχείρημα της διασποράς, ξέρουμε ότι και μετά τον εμβολιασμό εκτός από το Αstrazeneca όλα τα mrna διασπείρουν τον ιό. Οι ίδιες εταιρίες των εμβολίων mRNA άλλωστε δίνουν συμβουλή να φοράει ο κόσμος μάσκα και να τηρεί τα μέτρα. Είναι αίολο το επιχείρημα της διασποράς από τα παιδιά που επικαλούνται συνάδελφοί μου στα κανάλια. Δεν χρησιμοποιείς στα παιδιά ένα εμβόλιο που είναι ερευνητικό. Μαθαίνουμε ότι τα εμβόλια κάνουν θρομβώσεις, ότι κάνουν μυοκαρδιοπάθεια μια σοβαρή νόσος. Δεν είναι αστείο το να λέμε ότι ένα φάρμακο κάνει μυοκαρδιοπάθεια”.

Ο κ. Γάκης αναφέρθηκε και στην προσοχή που οφείλει η επιστημονική κοινότητα να λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν τόσο στα παιδιά όσο και στις έγκυες γυναίκες. Όπως είπε “πρέπει να είμαστε απείρως πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις μας για τα παιδιά. Για τις έγκυες γυναίκες: αυξάνεται η ευαισθησία στις λοιμώξεις. Η γυναικολογική εταιρεία συνιστά εμβολιασμό αλλά υπάρχουν χώρες, όπως η Αμερική που συνιστά τη συμβουλή γυναικολόγου γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική”.

Επιπλέον εξήγησε ότι “μια επιπλοκή σε ένα 5χρονο παιδί ισοδυναμεί με 75 ανθρωπο-έτη ζημία, ενώ η ίδια επιπλοκή σε έναν 80χρονο ισοδυναμεί με 1 ανθρωπο- έτος (μέσο προσδόκιμο ζωής 80 έτη). Δηλαδή μία επιπλοκή στο 5χρονο είναι 75 φορές πιο επιζήμια για την κοινωνία!” και δήλωσε κατηγορηματικά ότι “είναι αδιανόητο να εμβολιάσουμε παιδιά με εμβόλιο που δεν έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα στάδια διασφάλισης!”.

Σχολιάζοντας την άποψη του καθηγητή ανοσολογίας του ΕΚΠΑ Π.Βλαχογιαννόπουλου που τάχθηκε κατά των εμβολιασμών στα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες με τα ισχύοντα δεδομένα είπε ότι “ο καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος που μίλησε για το ζήτημα των εμβολιασμών σε παιδιά/εγκύους και που εξέφρασε τις διαφωνίες του είναι η φωνή της λογικής και η λεβεντιά της επιστήμης. Δεν μπορούμε να βάλουμε τις έγκυες και τα παιδιά σε ένα τσουβάλι. Υπάρχουν σαφώς εξαιρέσεις. Οι οδηγίες δυστυχώς δίνονται επιπόλαια”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *