Sunday , 5 May 2024

ΕΑΒ: Από το υπουργείο Οικονομικών στο ΥΕΘΑ

Του Γ.Κατσιάνη

Νέα σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) αποτελεί το πέρασμα της από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, η σχετική τροπολογία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την Παρασκευή και αναμένεται να επιφέρει αλλαγές προσώπων, τόσο στο διοικητικό σχήμα, όσο και στις αρμοδιότητες της ΕΑΒ.

“Εθνική ανάγκη να δώσουμε λύση για την ΕΑΒ”

Ωστόσο, με μελανά χρώματα περιέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,Νίκος Δένδιας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

“Δεν υπάρχει εταιρεία η οποία να εμφανίζει ισολογισμούς που να συνιστούν τέτοιο ευχολόγιο και δεν υπάρχει εταιρεία που οι ελεγκτές της να μην μπορούν να επιβεβαιώσουν κανέναν από τους αριθμούς που περιλαμβάνονται στον ισολογισμό της. Μόνο το 2023, 20 εκατομμύρια δεν μπόρεσαν καν να απορροφηθούν για επισκευές αεροσκαφών και επιστρέφονται στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι εθνική ανάγκη να δώσουμε λύση για την ΕΑΒ”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, κατά την διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού, ο κ. Δένδιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *