Saturday , 20 April 2024

Εγκρίθηκαν τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου στο Καπάνι, τη Γούναρη, την Καλαμαριά και τη Θέρμη

“Πράσινο φως” έλαβε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η δημιουργία δυο νέων Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls) στο Δήμο Θεσσαλονίκης – στο Καπάνι (Αγορά Βλάλη) και στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη στο κέντρο – όπως επίσης και η δημιουργία αντίστοιχων Open Malls στο Δήμο Καλαμαριάς και στον Δήμο Θέρμης.

Αναλυτικότερα, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοίνωσαν σήμερα τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».
Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.
Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (56) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Η πρόταση για το Καπάνι – για την κακή κατάσταση του οποίου ως γνωστόν τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση μετά από ανάδειξη του θέματος από τον ΕΦΕΤ και τελεσίγραφο τόσο προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όσο και προς τους καταστηματάρχες να προβούν άμεσα-μετά τις εκλογές σε καίριες βελτιωτικές παρεμβάσεις – αφορά, πέραν των άλλων, παρεμβάσεις ανάπλασης κι εκσυγχρονισμού των κοινόχρηστων χώρων. Σχολιάζοντας την έγκριση της δημιουργίας Open Mall στο Καπάνι από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook ευχαριστεί τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και τον Αντιδήμαρχο αστικού σχεδιασμού και ανθεκτικότητας των πόλεων κ. Γιώργο Δημαρέλο, “για την καθοριστική συμβολή τους στην κατάθεση κι έγκριση της πρότασης”.

Ακολουθεί link για τον πίνακα των εγκεκριμένων προτάσεων:

http:/www.mindev.gov.gr/wp-content/uploads/2019/05/%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3-%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%95%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D-OPEN-MALLS-%CE%91%CE%9D%CE%91-%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A7%CE%97.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *