Thursday , 2 May 2024

Ελλάδα-Γαλλία συμμαχία…

Γνωρίζετε ότι το 30% του ΑΕΠ της Γαλλίας προέρχεται από επιχειρηματικές δράσεις στο Παρίσι, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο επιμελητήριο του κόσμου με 3.000 εργαζόμενους(!);

Αν όχι, τότε μάθετε ότι βρίσκεται στα “σκαριά” η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Παρισίου.

Όπως τονίστηκε κατά την συνάντηση των προέδρων, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και Dominique Restino (φωτογραφία), στόχος είναι η ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων και η ανταλλαγή καλών πρακτικών πάντα με γνώμονα τη στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, προσκάλεσαν τον Dominique Restino τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Οι επαφές και οι συζητήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να συνταχθεί το τελικό κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *