Tuesday , 16 April 2024

Επενδύσεις 140 εκατ. ευρώ από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέχρι το 2024

Επενδύσεις άνω των 140 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει μέχρι το 2024 η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με αποτέλεσμα η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές ευθύνης της να υπερβεί το 70% και οι ενεργοποιημένοι μετρητές να ξεπεράσουν τους 450.000.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η ιστοσελίδα Voria.gr.

«Με τις επενδύσεις αυτές, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εδραιώνεται στην κορυφή της ενεργειακής πυραμίδας της χώρας, συμβάλλοντας καταλυτικά στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που έχει θέσει η χώρα και στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, μέσα από τη συνεχή μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανικών και εμπορικών μονάδων αλλά και προσφέροντας ενεργειακή ασφάλεια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο έργο της εταιρείας, ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ  διαθέτει ένα εντυπωσιακό δίκτυο διανομής 2.426 χλμ με 350.000 ενεργοποιημένους μετρητές  (σε σύνολο περίπου 470.000, πανελλαδικά) στις περιοχές της αδείας της, με τα χαμηλότερα  τιμολόγια στην Ελλάδα ενώ αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που την καθιστούν εφάμιλλη των κορυφαίων εταιρειών ενέργειας στην Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *