Sunday , 12 May 2024

ΕΥΑΘ: Μέχρι τέλη του 2023 έτοιμη η επέκταση του διυλιστηρίου νερού – Βελτίωση μεγεθών στο 5μηνο του 2021 – Μέρισμα 0,223 ευρώ ανά μετοχή – Διαγωνισμός Καινοτομίας

Στα μέσα με τέλη του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία η μεγάλη επένδυση ύψους 21,4 εκατ.ευρώ της ΕΥΑΘ για την επέκταση-διπλασιασμό του διυλιστηρίου νερού από τον Αλιάκμονα, με την οποία η εταιρεία προσβλέπει σε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 30%, καθώς θα συμπεριλάβει και άλλες περιοχές στο δίκτυό της, στο πλαίσιο της γενικότερης στροφής της στην ανάπτυξη εξωστρέφειας, όπως τονίστηκε στη σημερινή τακτική ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της. Όπως ανακοινώθηκε, επίσης, από τον πρόεδρο της εταιρείας, Άγι Παπαδόπουλο, πάντοτε στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας, αύριο η εταιρεία θα προκηρύξει διαγωνισμό καινοτομίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και την MIT Enterprise Forum Greece με θέμα την κατάθεση καινοτόμων προτάσεων για τη βελτίωση του νερού και των λυμάτων της Θεσσαλονίκης και δυνατότητα συμμετοχής σε αυτόν έχουν τόσο ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, όσο και ιδιώτες.

Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι, επίσης, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άνθιμος Αμανατίδης, είναι η μείωση κατά 20% του υδατικού και κατά 50% του ανθρακικού της αποτυπώματος έως το 2030.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, επίσης, ότι το έργο της αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης των χαμηλών περιοχής, όπως του Δενδροπόταμου, στην περιοχή του Κόμβου 16 εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί εντός του 2021, ενώ εντός των προσεχών ημερών μπαίνουν οι υπογραφές με τον ανάδοχο και αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι εργασίες ριζικής και ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της εταιρείας στην Εγνατία Οδό, μια επένδυση ύψους 4 εκατ.ευρώ.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,223 ευρώ ανά μετοχή και τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και του Ομίλου και τις αντίστοιχες ενοποιημένες του Ομίλου, όπως και τις εκθέσεις διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανεξάρτητων ορκωτών ελεγκτών-λογιστών για τη χρήση του 2020. Σύμφωνα, δε, με τον κ.Αμανατίδη, τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας στο φετινό πεντάμηνο είναι βελτιωμένα σε σύγκριση με το περσινό.

“Η επέκταση του διυλιστηρίου νερού του Αλιάκμονα και η εν λειτουργία επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού είναι δύο έργα μεγάλης σημασίας, που συζητούνται για πολλά χρόνια και θα επιλύσουν προβλήματα που έχουν ταλαιπωρήσει επανειλημμένα τους Θεσσαλονικείς. Πρόκειται για επενδυτικά έργα που δεν αποσκοπούν μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, αλλά και επιβεβαιώνουν και την ισχυρή δέσμευση της εταιρίας στη βιωσιμότητα, την αειφορία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Υπερταμείο, επιδιώκοντας να είναι ένας μέτοχος με πιο ενεργό πλέον ρόλο, που υποστηρίζει την ανάπτυξη των θυγατρικών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό του, θα στηρίξει την ΕΥΑΘ σε όλα τα ζητήματα ESG, μέσα από μία συνολική στρατηγική που ξεπερνά το νομοθετικό πλαίσιο”, τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *