Thursday , 2 May 2024

Η ΑΑΔΕ άρχισε τους ελέγχους για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

Του Γ. Κατσιάνη

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η διασύνδεση των τερματικών (POS) με τις ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός των διασυνδέσεων έχει ενταθεί καθώς ολοκληρώνονται περί τις 5.000 διασυνδέσεις ημερησίως.

Έτσι, μέχρι σήμερα περισσότερες από 255.000 επιχειρήσεις (90%) ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για να το κάνουν μέχρι την 30η Απριλίου, οπότε και είναι η καταληκτική προθεσμία.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί μέχρι σήμερα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΑΑΔΕ έρχεται σε επικοινωνία με τις εν λόγω επιχειρήσεις, για να διαπιστωθεί αν η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε ανωτέρα βία ή σε αμέλεια.

“Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία του έργου μέχρι να διασυνδεθούν όλα τα ταμειακά συστήματα των επιχειρήσεων με τα POS, σύμφωνα με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο που έχει τεθεί”, δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Να σημειωθεί ότι από΄ την 1η Απριλίου προβλέπεται η επιβολή προστίμου 1500 ευρώ σε όποια επιχείρηση εκ των 35 κλάδων της λιανικής δεν έχει εγκαταστήσει POS για να πραγματοποιεί συναλλαγές με κάρτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *