Thursday , 2 May 2024

Η ακρίβεια… έπληξε και τα πουλερικά – Το συσκευασμένο σνίτσελ κοτόπουλου από 9,85 ευρώ το Φεβρουάριο σήμερα φτάνει τα 14,04 ευρώ/κιλό

Η αγωνία των Ελλήνων καταναλωτών για την κάλυψη των βασικών αναγκών – εν μέσω συμπίεσης του διαθέσιμου εισοδήματος – αποτελεί μία από τις κυρίαρχες καταναλωτικές τάσεις. Οι συνεχείς ανατιμήσεις των προϊόντων στρέφουν τους καταναλωτές σε πιο οικονομικές λύσεις και σε αλλαγές όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι υψηλές τιμές που επικρατούν στο μοσχάρι και στο χοιρινό έχουν αναγκάσει τους Έλληνες καταναλωτές στην αγορά πουλερικών που κι εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε φέτος κατά 2,5%, πέρυσι ήταν 20% και το 2021 η τιμή είχε υποχωρήσει κατά 2,4%. Αναλυτικότερα, τα αυγά είδαν τις τιμές να αυξάνονται κατά 18% σε σχέση με τον Μάιο του 2022. Η τιμή του συσκευασμένου σνίτσελ κοτόπουλο ήταν τον Φεβρουάριο στα 9,85 ευρώ/κιλό και σήμερα φτάνει τα 14,04 ευρώ/κιλό.

Μεγαλύτερη ζήτηση αύξηση της τιμής
«Το τελευταίο τρίμηνο η τιμή του κιλού του κοτόπουλου αυξήθηκε κατά 0,20-0,30 ευρώ. Αυξήθηκαν πολύ τα επί μέρους κομμάτια του κοτόπουλου όπως το μπούτι, το στήθος, τα αυγά», λέει στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης Ευλάμπιος Καλαμπάκας. Και όπως εξηγεί «η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση των καταναλωτών σε αυτά τα προϊόντα. Όσον αφορά την τιμή του ολόκληρου κοτόπουλου διαφέρει στην αγορά. Αν πρόκειται για προσφορά τότε στα σούπερ μάρκετ είναι στα 3,00 ευρώ τιμή που πουλάνε οι μεγάλες αλυσίδες. Στα δικά μας μαγαζιά, στα κρεοπωλεία, η τιμή είναι από 4,50-5,20 ευρώ. Η διαφορά οφείλεται στην ποιότητα», προσθέτει ο αντιπρόεδρος κ. Καλαμπάκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *