Tuesday , 14 May 2024

Θεσσαλία: Αντιμέτωποι με την έλλειψη τροφίμων οι πληγέντες – Τελειώνουν τα καύσιμα

Αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα ακρίβειας βρίσκονται και οι καταναλωτές στη Θεσσαλία, εξέλιξη που οι παραγωγοί αποδίδουν στις ελλείψεις λόγω των πλημμυρών. Οι ντομάτες στις λαϊκές αγορές της Λάρισας κοστίζουν 3 ευρώ από 1,2-1,5 ευρώ πριν από μια εβδομάδα, τα αγγούρια κοστίζουν 1 ευρώ όταν στην ίδια τιμή αγόραζαν τρία, ενώ το λάχανο σκαρφάλωσε στα 2,5 ευρώ το κιλό. Περαιτέρω αυξήσεις αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και οι τιμές των κρεάτων και των τυροκομικών προϊόντων, μετά την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία.

Άδεια ράφια στη Λάρισα
Τέταρτη μέρα σήμερα αποκλεισμού και τα ράφια στα σούπερ μάρκετ της Λάρισας είναι σχεδόν άδεια σε βασικά προϊόντα, διατροφικά και υγιεινής. Την ίδια ώρα ανύπαρκτη είναι η τροφοδοσία της πόλης. Εμφιαλωμένο νερό δεν υπάρχει πουθενά, γαλακτοκομικά, όσπρια, μακαρόνια, αλεύρι, είδη όλα είναι σε έλλειψη. Από χθες το πρωί τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξέμειναν από πετρέλαιο κίνησης, άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα για τους αγρότες και τα γεωργικά τους μηχανήματα και αυτοκίνητα, που μένουν χωρίς καύσιμα μέσα στην περίοδο της συγκομιδής των μήλων. Στα φαρμακεία, επίσης υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά σκευασμάτων από τη φαρμακαποθήκη της Λάρισας. Τα μανάβικα είναι άδεια με τα φορτηγά ακινητοποιημένα να περιμένουν να φύγουν για την Αθήνα.

Ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής
Ο υπερχειλισμένος Πηνειός συνεχίζει να προκαλεί τεράστια προβλήματα στις πλημμυρισμένες περιοχές με τα βασικά είδη διατροφής και υγιεινής να εξαφανίζονται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το εμφιαλωμένο νερό είναι σε έλλειψη σε πολλές περιοχές. Τον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στη Θεσσαλία, με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού από κρούσματα αθέμιτης κερδοφορίας, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, για τις επιχειρήσεις κάθε είδους που διακινούν εμφιαλωμένο νερό καθορίζεται η εξής ανώτατη τελική τιμή σε ευρώ: για εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ml (0,5 lt) 0,50 ευρώ, για εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 750 ml (0,75 lt) 0,55 ευρώ και για εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία του ενός λίτρου (1 lt) 0,60 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *