Thursday , 2 May 2024

Θεσσαλία: Σημαντικές ελλείψεις στα φάρμακα – Έκκληση των φαρμακοποιών σε υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ

Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα παρουσιάζονται στα φαρμακεία της Θεσσαλίας μετά το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνίας. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θάνος Κουτσούκης, απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΦ και στις φαρμακαποθήκες και ζητά τη συνδρομή των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπιστούν οι επιτακτικές ανάγκες των πολιτών.

Στις λάσπες θάφτηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα
Ο κ. Κουτσούκης ανέφερε ότι δεκάδες φαρμακεία, όπως και τα αποθέματά τους, καταστράφηκαν, ενώ καταστράφηκαν και τα σκευάσματα που διατηρούσαν οι πολίτες στα σπίτια τους. ««Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις με ρίψεις με ντρόουν. Σε κάποιες περιοχές η πρόσβαση είναι ακόμη αδύνατη. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, σε συνεργασία με τις αποθήκες της περιοχής», ανέφερε ο κ. Κουτσούκης, προσθέτοντας πως με ειδικά οχήματα φόρτωσης διανέμονται τα σκευάσματα στα φαρμακεία. «Θέλουμε οι φαρμακευτικές εταιρείες να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις μας και να προμηθεύσουν τις φαρμακαποθήκες. Πρέπει να δίνουν μεγαλύτερες ποσότητες από τις συνήθεις, γιατί ο κόσμος δεν έχει τα συνήθη αποθέματα. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Έλλειψη σε αντιτετανικούς ορούς
Ανάλογη έκκληση με τις φαρμακαποθήκες απευθύνουν οι φαρμακοποιοί και στο υπουργείο υγείας που έχει τον συντονισμό, για να αντιμετωπιστεί η περιοχή με ευνοϊκούς όρους ως προς την επάρκεια φαρμάκων. Αιτήματα απευθύνονται και προς τον ΕΟΦ για κάποια σκευάσματα, όπως αντιτετανικούς ορούς, που έχουν μεγάλη ζήτηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *