Sunday , 5 May 2024

Θεσσαλονίκη: «Ραντεβού» στο ΥΜΑΘ δίνουν σήμερα γονείς και μαθητές – Διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις σχολείων

«Θα σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους να συγχωνεύσουν 6 σχολεία στο δήμο Θεσσαλονίκης, (13ο, 4ο, 30ο και 12ο Γυμνάσιο και 4ο και 17ο λύκειο) το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας και δύο στο δήμο Καλαμαριάς (4ο και 5ο λύκειο)», τονίζουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Τί διεκδικούν οι σύλλογοι γονέων
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, τα δ.σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, του 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, των 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς με ανακοίνωσή τους καλούν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που έχουν προγρμματίσει για σήμερα (20/12) στις 13:00 μ.μ. στο ΥΜΑΘ. Διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις σχολείων της πόλης.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «είμαστε αποφασισμένοι! Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν! Συντονισμένα, μαχητικά, ανυποχώρητα, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε το μέλλον τους να θρυμματιστεί στη λογική του ‘κόστους’ και της ‘βιωσιμότητας’. Διεκδικούμε και θα παλέψουμε ώστε:
-Τα παιδιά μας να μορφώνονται σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, κοντά στον τόπο κατοικίας τους, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και εποπτικά μέσα.
-Να δημιουργηθούν και να λειτουργούν πλήρως στελεχωμένες όλες οι απαραίτητες υποστηρικτικές δομές (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, κ.α.).
-Οι καθηγητές να βρίσκονται όλοι τοποθετημένοι από την πρώτη μέρα στις τάξεις.
-Τα σχολεία να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, κλπ).
-Οι μαθητές να μην στοιβάζονται σε 25αρια, 28αρια και 30αρια τμήματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *