Friday , 19 April 2024

Κ. Μητσοτάκης στην 85η ΔΕΘ: Μια αποτίμηση

Του Βασίλη Φεύγα, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ

Η φετινή ΔΕΘ συνέπεσε με τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό το γεγονός αυτό, μεταξύ άλλων, έδωσε στον Πρωθυπουργό:

Την ευκαιρία για ένα σύντομο απολογισμό της διετίας. Αναφέρθηκε στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, την ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου, στους ευνοϊκούς όρους δανεισμού της χώρας, στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, στην επιτυχή αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, παρουσιάζοντας τα αντίστοιχα ποσοτικά δεδομένα με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό άλμα του ΑΕΠ.

Να θέσει τη νεολαία προτεραιότητα για την πατρίδα μας, αναγνωρίζοντας ότι είναι η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία, με τέσσερις βασικές κατευθύνσεις: ισότητα στις ευκαιρίες, ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση, εξωστρέφεια και διεύρυνση της συμμετοχής σας στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική δράση. Αποκορύφωμα η εξαγγελία κατάργησης του φόρου στις γονικές παροχές και στις δωρεές αξίας έως και 800.000 ευρώ.

Να περιγράψει το σχέδιό του για την Ελλάδα που αλλάζει, την Ελλάδα που βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Στο σχέδιο αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Να αναφερθεί στην πορεία των μεγάλων έργων που αλλάζουν τα δεδομένα στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα ενώ μίλησε για πρώτη φορά για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου σε μήκος 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι έως την N.Μηχανιώνα καθώς και για το νέο ογκολογικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες που θέλουν να ζητούν την Ελλάδα που αλλάζει, τονίζοντας ότι μία νέα πραγματικότητα δεν χτίζεται μόνο με σχέδιο αλλά με σκληρή δουλειά, με συνεργασία. Απαιτεί όμως και χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *