Thursday , 2 May 2024

Λάρισα: Στην Αγιά αποχαιρετούν το 2023 με τσιγαρίδες, παραδοσιακά εδέσματα και γλέντι

Κάτοικοι και επισκέπτες στην Αγιά Λάρισας στις 11 το πρωί της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στήνουν γλέντι με τσιγαρίδες κι άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Μικροί και μεγάλοι εν… δράσει
Η «Αύρα» από το Εργαστήρι Γεύσης «Γιαμ» θα βάλει στη φωτιά δύο καζάνια με μικρά κομμάτια λίπος και… ίχνη κρέατος για τις παραδοσιακές τσιγαρίδες. «Ο καπνός από τα ξύλα και η μυρωδιά από το τηγανισμένο κρέας θα… ευωδιάσουν τον αέρα. Θα φτιάξουμε τσιγαρίδες, έτσι για το καλό, όπως γινόταν τα παλιά χρόνια. Με ταλαιπωρία, κούραση, δυσκολία και τότε. Με νοσταλγία, αγάπη και διάθεση θα δείξουμε στις νέες γενιές τα έθιμα και τις παραδόσεις», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους μέλη της εκδήλωσης. Παραδοσιακά τραγούδια και χορούς θα… απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι από την ορχήστρα του Κώστα Κωστούλη και το χορευτικό «Μιλτιάδης Δάλλας».

Τραχανάς, λουκουμάδες και μέλι
Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακό τραχανά και λουκουμάδες με μέλι Κισσάβου που θα σερβίρουν τα μέλη του «Συλλόγου Γυναικών Αγιάς». Ζεστό κρασί θα παρασκευάζεται και θα προσφέρεται από οινοποιείο της περιοχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πλατεία της Αγιάς θα στηθεί από ντόπιους παραγωγούς μεγάλη υπαίθρια αγορά με τοπικά προϊόντα κι έτσι όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν διάφορα προϊόντα για το σπίτι τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *