Thursday , 2 May 2024

«Μάχη» ν’ ανοίξει το Σάββατο η ε.ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Χωρίς τρένα για μήνες

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα συνεργεία προκειμένου να ανοίξει αύριο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η οποία μετά τα Τέμπη παραμένει αποκλεισμένη εδώ και έξι ημέρες εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, «ίσως και εντός της ημέρας να γίνει το άνοιγμα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Οι εκτιμήσεις
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού άξονα θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και την Κυριακή αντίστροφα, με μία λωρίδα καθόδου. «Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών ήταν 3 χιλιόμετρα το πρόβλημα. Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη Θεσσαλία
Κανονικά πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία στις βασικές οδικές αρτηρίες μεταξύ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Χθες το απόγευμα άνοιξε και ο δρόμος Λάρισας – Γιάννουλης.

Χωρίς τρένα για μήνες
Όσον αφορά τη σύνδεση Θεσσαλονίκης –Αθήνας μέσω σιδηροδρόμου, ο υπουργός Χρ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι το κόστος στο σιδηροδρομικό δίκτυο ενδέχεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριέλαβε στο κόστος των καταστροφών και όσες παρεμβάσεις έγιναν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει ο σιδηρόδρομος μετά από αρκετούς μήνες.

600 εκατομμύρια σε υποδομές
Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως «Στις προχθεσινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο Στρασβούργο, μεταξύ άλλων απεφασίσθη να μπορεί να γίνει χρήση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά ευελιξία στο Ταμείο ανάκαμψης, έτσι ώστε αυτά τα 600 εκατομμύρια να δοθούν για υποδομές, οδικούς άξονες, σιδηρόδρομο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *