Friday , 29 March 2024

Μέχρι 15 Μαϊου ανακοινώσεις για την Επιτροπή για τα Μακεδονικά Σήματα -Συνάντηση στο ΥΜΑΘ φορέων Θεσ/νίκης και Γ.Μπράχου

Συνάντηση στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει εδώ και λίγη ώρα (από τις 3 το μεσημέρι) ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, με εκπροσώπους των διοικήσεων των τοπικών παραγωγικών φορέων για το θέμα της προστασίς των Μακεδονικών Σημάτων.

Αό πλευράς του ΥΜΑΘ και του ΥΠΕΞ η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως “άτυπη διαβούλευση” για την Επιτροπή που θα ασχοληθεί με τα Μακεδονικά Σήματα και για τον επιχειρηματικό διάλογο μεταξύ των παραγωγικών φορέων των δύο χωρών, που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι φορείς κλήθηκαν, πάντως, στη συνάντηση – η οποία θεωρείται συνέχεια της χθεσινής αναφοράς στο θέμα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη από τη Θεσσαλονίκη – μόλις χθες νωρίς το απόγευμα και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ.Καπνοπώλης δήλωσε αδυναμία παρουσίας. Εχουν προσκληθεί επίσης ο ΣΒΕ, ο ΣΕΒΕ, το ΕΒΕΘ και το ΕΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, επίσημες ανακοινώσεις για τα εν λόγω δυο θέματα (Επιτροπή και Επιχειρηματικό Διάλογο των δυο χωρών βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών) αναμένεται να γίνουν από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, μέχρι τις 15 Μαϊου, καθώς μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση μεταξύ του ΥΠΕΞ και των επιχειρηματικών φορέων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *