Thursday , 2 May 2024

Με διαμαρτυρίες υποδέχονται τον Κ. Μητσοτάκη οι κάτοικοι του Έβρου – Στις πυρόπληκτες περιοχές ο πρωθυπουργός

Με συλλαλητήριο θα υποδεχθούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης. Με τη φράση «δεν πάει άλλο» σωματεία και σύλλογοι της περιοχής διοργανώνουν απόψε στις 19.00 μ.μ. κάλεσμα διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας πως «οι καταστροφές από τις πυρκαγιές στον Έβρο, που καίνε ακόμη, είναι τρομακτικές και οι αρνητικές συνέπειες θα συνεχίζονται για πολύ καιρό στο μέλλον».

Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στον Έβρο προκειμένου να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Βασικός στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι η άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος. Από τη Λευκωσία μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Πολιτική Προστασία, τονίζοντας ότι «όλοι δοκιμαστήκαμε αυτό το καλοκαίρι από τις μεγάλες πυρκαγιές. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να συντονίσουμε τις δραστηριότητες στην Πολιτική Προστασία και ενδεχομένως να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις ευρωπαϊκές διαδικασίες» ανακοινώνοντας πως δρομολογείται συνεργασία Αθήνας – Τελ-Αβίβ, με σκοπό το γρήγορο εντοπισμό των πυρκαγιών με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Σήμερα, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το συλλαλητήριο
«Ως εδώ με την πολιτική του κέρδους που αφήνει πίσω στάχτες και αποκαΐδια!», αναφέρουν οι διοργανωτές φορείς της Αλεξανδρούπολης, που δηλώνουν «οργή» για τις καταστροφές που υπέστη ο Έβρος. Υπογραμμίζουν πως «υπάρχει αρνητική εμπειρία τόσα χρόνια και από άλλες καταστροφές, που δείχνει ότι τελικά, όταν τα φώτα σβήνουν, τίποτα δεν αλλάζει. Δίνονται ορισμένα ψίχουλα για αποζημιώσεις και συνεχίζουν όλες οι ελλείψεις που προετοιμάζουν την επόμενη καταστροφή». Καταλήγοντας, προτείνουν διεκδικητικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των ζημιών, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων, στελέχωση των Δασαρχείων, αύξηση χρηματοδότησης για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση και εξασφάλιση των προϋποθέσεων για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *