Tuesday , 23 April 2024

Με το Δ.Σ. του ΒΕΘ συναντήθηκε η Έλενα Ρουσάκη

Με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιο Καπνοπώλη συνατήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σύγχρονος Δήμος” κ. Έλενα Ρουσάκη προκειμένου να αναλύσουν θέματα που αφορούν τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις του Δήμου αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο φορέων. Παρά το εθιμοτυπικό της συνάντησης η ουσία δεν έλειψε και ετέθησαν σοβαρά και καίρια ζητήματα που αφορούν την βιοτεχνική και εν γένει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.
Προταιρεότητα δόθηκε σε θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον τρόπο ανάπτυξης τους μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο που πρέπει να εκπονήσει ο Δήμος με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας. Επίσης πραγματοποιήθηκε αναφορά και στα οικονομικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν μέσω της μείωσης των δημοτικών τελών, στην θέσπιση οργανωμένων χρήσεων γης, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και τον βιολογικό καθαρισμό. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη προστασίας και αξιοποίησης των ρεμάτων της Πυλαίας, την δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στο Πανόραμα και την καλύτερη συνδεσιμότητα των οικισμών μέσω των διαδρομών του ΟΑΣΘ. Όπως τόνισε η κ. Ρουσάκη όλα τα παραπάνω αποτελούν πάγια αιτήματα των δημοτών εδώ και χρόνια.
Η κυρία Ρουσάκη στην πρόταση της για συνεργασία των δύο φορέων αναφέρθηκε στην προοπτική δημιουργίας μιας επιτροπής ανάπτυξης στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με τη συμμετοχή ειδικών όπως και ενός εκπροσώπου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου προκειμένου να εκπροσωπείτε και ο βιοτεχνικός κόσμος στην επιτροπή αυτή που θα φροντίζει για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και θα βρίσκεται κοντά στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα του δήμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *