Thursday , 2 May 2024

Μια γυναίκα στο “τιμόνι” της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Του Γ.Κατσιάνη

Σχεδόν ένα μήνα μετά την αποχώρηση του Θεοδόση Μιχαλόπουλου από την θέση του CEO Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, η Microsoft ανακοίνωσε τον ορισμό της Γιάννας Ανδρονοπούλου.

Η μέχρι πρότινος διευθύντρια πωλήσεων εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 2014.

Συμμετείχε ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό κορυφαίων πελατών στον τραπεζικό, τηλεπικοινωνιακό και ασφαλιστικό κλάδο για Ελλάδα και Κύπρο, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της πανδημίας στο ρόλο της ως Enterprise Commercial Lead, οδηγώντας την ομάδα της να επιτύχει στρατηγικές συμφωνίες παρά τις μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις.

Για πρώτη φορά, η Γιάννα Ανδρονοπούλου καθιέρωσε μια κουλτούρα μακροπρόθεσμων συνεργασιών με πελάτες και συνεργάτες, διασφαλίζοντας την πλειοψηφία επιχειρήσεων υψηλού προφίλ στο χαρτοφυλάκιό της.

Ως CEO της Microsoft, θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού δημόσιου τομέα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας, μέσω της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και των ευκαιριών που συνδέονται με την άφιξη των Microsoft data centers στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτοβουλίας GRforGrowth.

“Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τους πελάτες και συνεργάτες μας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι τους, να βελτιωθούν οι εμπειρίες των πολιτών και μέσω της τεχνολογίας αλλά και της εκπαίδευσης σε αυτή, να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για όλους”, δήλωσε η κα Ανδρονοπούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *