Sunday , 28 April 2024

Μπορεί ο Γκρίνμπεργκ να σβήσει τις “φωτιές” των Τεμπών και της ακρίβειας;

Του Γ. Κατσιάνη

Πριν από οκτώ μήνες, το thesseconomy.gr αποκάλυψε το πρόσωπο, το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στον εκλογικό θρίαμβο του Ιουνίου του 2023 για τη ΝΔ Σταν Γκρίνμπεργκ: Ο άνθρωπος που άλλαξε την επικοινωνιακή εικόνα του Κ. Μητσοτάκη – Thesseconomy

Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει για την κυβέρνηση και ο κορυφαίος Αμερικανός επικοινωνιολόγος καλείται να διαχειριστεί “καυτά” ζητήματα, όπως η ακρίβεια και τα Τέμπη.

Στην υπόθεση της ακρίβειας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει μετεξεταστέα, καθώς παρά τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει για τις ευπαθείς ομάδες, οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η δυσφορία των πολιτών-καταναλωτών.

Όσον αφορά την υπόθεση των Τεμπών, τείνει να εξελιχθεί σε “καυτή πατάτα” για την κυβέρνηση καθώς 13 μήνες μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Επιπλέον, η επαναφορά του θέματος στη Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να αναζωπυρώσουν και πάλι την πολιτική αντιπαράθεση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει το ύψος της αμοιβής που λαμβάνει ο κ. Γκρίνμπεργκ για τις πολύτιμες συμβουλές που παρέχει προς τον πρωθυπουργό.

Όποια και αν είναι η αμοιβή του, η κυβερνητική φθορά είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου αναμένεται να επιβεβαιώσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε φάση αποδόμησης, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Γκρίνμπεργκ και η ομάδα του Μαξίμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *