Saturday , 11 May 2024

Νέα εστία έντασης σε σχολείο στη δυτική Θεσσαλονίκη – Το ΕΠΑΛ Ευόσμου στα “βήματα” του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Νέα εστία έντασης σε δομές εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη ξέσπασε σήμερα, όταν ομάδα αγνώστων βγήκε από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην οδό Σμύρνης, και άρχισε να βάζει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν με φρούτα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και έριξαν πέτρες στους δημοσιογράφους, προπηλακίζοντας μάλιστα έντονα μία δημοσιογράφο τοπικής ιστοσελίδας και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο και σήμερα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτρέψουν νέα επεισόδια και απαγόρευσαν σε μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων να πλησιάσουν στο σχολείο, οπότε και προκλήθηκε ένταση, όπως επίσης δεν άφησαν και φοιτητές να φτάσουν μπροστά στο σχολείο.

Στο μεταξύ, οι δύο από τους έξι συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανηλικότητας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ενήλικες παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία. Τις δύο ημέρες που διήρκησαν τα εκτεταμένα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρύπολης έγιναν 11 συλλήψεις. Οι υπόλοιποι πέντε ανήλικοι που συνελήφθησαν επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανηλικότητας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *