Sunday , 12 May 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: Αρχίζει αύριο η απολογία των 105 χούλιγκαν – Ολοκληρώνεται την Κυριακή

Από τις 12 αύριο το μεσημέρι (Παρασκευή) και για τρεις ολόκληρες μέρες, έως το βράδυ της Κυριακής, θα απολογούνται ανά ομάδες των 10 – 12 ατόμων οι 105 συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει αρκετά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η 25η ανακρίτρια εκδίδει τις σχετικές διατάξεις για τη λήψη γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες. Η λήψη γενετικού υλικού θεωρείται σημαντική, καθώς έχει βρεθεί αίμα πάνω στα ρούχα του 29χρονου που ενδεχομένως να ανήκει στον δολοφόνο του.

Οι κατηγορίες
Σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξη (κακούργημα) κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου ), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή φωτοβολίδων. Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, η δίωξη δεν έχει προσωποποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές καθώς αναμένονται και άλλα στοιχεία προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του δράστη που αφαίρεσε τη ζωή του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Αναζητούν κι άλλους δράστες
Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν κι άλλους Κροάτες, οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και Έλληνες, οι οποίοι είτε συμμετείχαν στα επεισόδια είτε προμήθευσαν τους χούλιγκαν με τα μαδέρια και τα μαχαίρια. Εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει της σύλληψης τουλάχιστον 80 άτομα, τα οποία και αναζητούνται. Οι αρχές αναζητούν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των δολοφόνων του 29χρονου Μιχάλη, «χτενίζοντας» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικο-ακουστικού υλικού. Ήδη, έχουν συλλέξει από το σημείο του εγκλήματος αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, μεταξύ των οποίων κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα. Μέσω αυτών η αστυνομία ελπίζει να μπορέσει να ταυτοποιήσει τον δολοφόνο του Μιχάλη, εξετάζοντας το γενετικό υλικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *