Thursday , 2 May 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η ΝΔ εξήγγειλε προεκλογικά αύξηση μισθών 25% στην Ελλάδα ενώ δεσμεύτηκε αυξήσεις 13% στην Κομισιόν”

Του Γ.Κατσιάνη

Για διγλωσσία στο θέμα της αύξησης του μέσου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά την κεντρική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Ανδρουλάκης τόνισε ότι ενώ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-25 που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπεται αύξηση του μέσου μισθού κατά 13%, η ΝΔ εξαγγέλει αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα κατά 25%.

“Κατέθεσαν πριν τις προηγούμενες εκλογές το μεσοπρόθεσμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου κάνουν λόγο για αύξηση των μισθών 13% . 25% για προεκλογική κατανάλωση στην Ελλάδα, 13% στις Βρυξέλλες. Αυτή είναι η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Επιπλέον, ο κ.Ανδρουλάκης έδωσε έμφαση στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ένα ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διάθεση του 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, κάλυψη των κενών σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις, ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, παροχή κινήτρων για ουσιαστική φροντίδα υγείας στα νησιά, που υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες, και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σχετικά με τη δημόσια αντιπαράθεση για τη Θράκη, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας πρέπει να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς και τον προεκλογικό αγώνα με τα ενημερωτικά της ΕΥΠ. Τα πράγματα είναι απλά για εμάς: Δεν επιτρέπεται να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, χριστιανός ή μουσουλμάνος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *