Sunday , 5 May 2024

Νίκος Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης: “Έχετε καταντήσει το Μέγαρο Μαξίμου, γραφείο real estate”

Του Γ.Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το πρώτο εννιάμηνο του 2023, οι ξένες, άμεσες επενδύσεις μειώθηκαν κατά 39%, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά, η κυβέρνηση έκανε λόγο για διπλασιασμό τους.

“Μάλιστα, το 40% αυτών αφορά αγορές ακινήτων, λόγω χρήσης της χρυσής βίζας. Πρόκειται δηλαδή για μη παραγωγικές επενδύσεις που δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτές οι επενδύσεις θα κάνουν τον ελληνικό λαό να νιώθει ξένος στον τόπο του, τα επόμενα χρόνια. Έχετε καταντήσει γραφείο real estate το Μέγαρο Μαξίμου”, δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ζήτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει την golden visa.

“Επιστρέφετε στην κοινωνία ψίχουλα με τα αγιοβασιλιάτικα καλάθια και τα pass. Έτσι κρατάτε σε ομηρία τους πιο αδύναμους Έλληνες, χωρίς να κάνετε ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις για την προστασία τους. Άρα, η κανονικότητα που προσφέρετε είναι η ανασφάλεια, η αναξιοκρατία, οι ανισότητες και η αδιαφάνεια. Αυτή είναι η κανονικότητα της ΝΔ”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την Eurostat, ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος κατά 20% από το 2009.

“Το 2022 η αγοραστική δύναμη κατρακύλισε στο 57% του ευρωπαϊκού μέσου όρου ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 25%, τα τελευταία δύο χρόνια”, σημείωσε ενώ περιέγραψε με “μελανά” χρώματα την κατάσταση που επικρατεί και στην υγεία.

“Είναι αδιανόητο ότι ακόμα και σήμερα, ο λαός πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ε.Ε. Σύμφωνα με την Eurostat,ένας στους πέντε Έλληνες αδυνατεί σήμερα να κάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις, Μία στις τρεις κλινικές στα νοσοκομεία της Μακεδονίας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας αφού διαθέτουν ένα ως τρεις γιατρούς”, επισήμανε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *