Sunday , 28 April 2024

Νεκρή λόγω της κακοκαιρίας και η 47χρονη που αγνοούνταν στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη

Νεκρή εντοπίστηκε τελικά η 47χρονη που αγνοούνταν από χθες μετά την παράσυρση του οχήματος στο οποίο επέβαινε από ορμητικό χείμαρρο που προκάλεσε η άγρια νεροποντή, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου. Πρόκειται για το ίδιο όχημα στο οποίο επέβαινε και ο 50χρονος που είχε εντοπιστεί νεκρός από χθες.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της άτυχης γυναίκας συμμετείχαν και δύτες από την 3η ΕΜΑΚ και το λιμενικό και drone και τελικά εντοπίστηκε στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας, προς την παραλία της Λυγαριάς.

Όπως δήλωσε ο σύζυγος της 47χρονης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι την είδαν να προλαβαίνει να βγαίνει από το αυτοκίνητο. “Με πήραν τηλέφωνο να καλέσω βοήθεια. Άκουσα τη γυναίκα μου να φωνάζει. Είχε πανικοβληθεί. Κάποιος την είδε να έχει βγει από το αμάξι και να την παρασέρνει το νερό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στο ίδιο σημείο παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα.

Σήμερα, μεταβαίνει στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, και της Γενικής Γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *