Sunday , 5 May 2024

Πληρώνονται επιδόματα και market pass – Τι πιστώνεται στους λογαριασμούς σας μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Από σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, μέχρι και την Παρασκευή 22 του μηνός καταβάλλονται επιδόματα και πιστώνεται στους λογαριασμούς κατοίκων που επλήγησαν από τη θεομηνία ή την πυρκαγιά το market pass.

Τα επιδόματα και πότε πληρώνονται
Πιο αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για καταβολή επιδομάτων παιδιού, ακριβείας και άλλων ενισχύσεων είναι το εξής:

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς
Σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους, το επίδομα προσωπικής διαφοράς, με ποσά που κυμαίνονται από 100 ευρώ έως 200 ευρώ σε 730.550 συνταξιούχους. Το συνολικό ποσό, που θα διατεθεί, ανέρχεται στα 102,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα και το market pass
Επίσης σήμερα, 20 Δεκεμβρίου, θα εκταμιευθεί το market pass στους δικαιούχους των οποίων η κύρια κατοικία βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου για τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Η εμφάνιση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή στις άυλες κάρτες των δικαιούχων θα χρειαστεί από μία έως τρεις εργάσιμες ημέρες. Αφορά σε νοικοκυριά τα οποία στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις περιοχές:
– της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιοχές: της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,α πό την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου, των Δημοτικών Κοινοτήτων Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας, και της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών,
-της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
-της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας
-της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
Οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση με τον τρόπο που έλαβαν το MarketPass τους προηγούμενους μήνες, δηλαδή:
– είτε μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους με ημερομηνία λήξης της ισχύος της την 29η Φεβρουαρίου 2024.
– είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που της αναλογεί.

Επίδομα Υouth Pass
Αύριο, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, καταβάλλεται η ενίσχυση του Υouth Pass σε όσους νέους 18 και 19 ετών έκαναν αίτηση το χρονικό διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου. Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Επίδομα θέρμανσης
Έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, μία ανάσα από τα Χριστούγεννα, αναμένεται να δοθεί η προκαταβολή και το σύνολο των αγορών για το επίδομα θέρμανσης. Αφορά αγορές που τιμολογήθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου. Βασική προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν καταχωρηθεί τα απαιτούμενα στοιχεία έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2023.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ
Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 θα γίνει η η πληρωμή έκτακτων επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, ύψους 175 εκατ. ευρώ, όπως έχει ανακοινώσει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Πρόκειται ουσιαστικά για το λεγόμενο επίδομα ακριβείας σε δικαιούχους επιδόματος τέκνων, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ΑμεΑ και ανασφαλίστους υπερηλίκους.
Αναλυτικά:
Για το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται 1,5 δόση επιπλέον, ενδεικτικά μία οικογένεια με δύο παιδιά που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβει 350 ευρώ. Η αύξηση θα είναι 150%.
Για τα Άτομα με Αναπηρία το επίδομα θα ανέλθει στα 200 ευρώ.
Όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα λάβουν μισό της μηνιαίας καταβολής ενώ υπενθυμίζεται και η αύξηση του 8% που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο.
Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστου Υπερήλικα θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.
Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα θα γίνουν και οι τακτικές καταβολές των μηνιαίων επιδομάτων και το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *