Sunday , 5 May 2024

Πού θα γιορτάσουν οι Θεσσαλονικείς την Πρωτοχρονιά – Κ. Ευρώπη, Βαλκάνια και Tρίκαλα οι πόλοι έλξης

Τέσσερις ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο προγραμματίζονται εκδηλώσεις και ετοιμασίες για τις τελευταίες ώρες πριν φύγει ο παλιός χρόνος και μπει ο νέος. Ήδη οι Θεσσαλονικείς έχουν κλείσει πού θα υποδεχτούν και πώς θα γιορτάσουν τη νέα χρονιά.

«Ο πιο… αδύνατος κρίκος»
«Όσον αφορά την κινητικότητα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι και με χαμηλότερες τιμές», λέει στο thesseconomy.gr ο ταξιδιωτικός πράκτορας Στέφανος Χατζημανώλης. Και συμπληρώνει ότι «είναι ίδια η δυναμική. Οι προορισμοί ξεκινάνε Χριστούγεννα, συνεχίζουν ενδιάμεσα με λίγο πιο οικονομικές τιμές, κατευθύνονται μετά στην Πρωτοχρονιά και καταλήγουν στα Φώτα. Δηλαδή υπάρχει μια ροή προγραμμάτων στους ίδιους προορισμούς. Βέβαια η Πρωτοχρονιά είναι πάντα ο πιο αδύνατος κρίκος αυτής της διαδικασίας, γιατί παντού οι τιμές είναι ακριβότερες απ’ ό,τι είναι τα Χριστούγεννα ή τα Θεοφάνια. Αυτό συμβαίνει γιατί τα Χριστούγεννα είναι μια οικογενειακή γιορτή για τους ξένους, παραμένουν όλοι σπίτι τους κι είναι αδύνατη περίοδος, ενώ η περίοδος της Πρωτοχρονιάς είναι για όλους περίοδος κινητικότητας. Και αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι τιμές παντού, και στα γκαλά και στα ξενοδοχεία και στις μεταφορές και στις ξεναγήσεις».

Αγαπημένοι προορισμοί του εξωτερικού
‘Οσον αφορά τους τοπ προορισμούς ο κ. Χατζημανώλης αναφέρει ότι «στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων είναι η Βιέννη, το Παρίσι, η Πράγα και η Βουδαπέστη. Είναι δηλαδή η Κεντρική Ευρώπη και υπάρχει αρκετή κινητικότητα για την Ελβετία και για τη Βόρεια Ιταλία. Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και στις Βαλκανικές πρωτεύουσες όπως κυρίως στο Βελιγράδι και στο Βουκουρέστι».

Εσωτερικές… διαδρομές
Δεν είναι λίγοι και οι Θεσσαλονικείς που επιλέγουν να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου εντός συνόρων. Κι όπως επισημαίνει ο ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Χατζημανώλης «όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό νούμερο ένα φέτος είναι τα Τρίκαλα κι όχι η Δράμα. Πόλος έλξης είναι «Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα όπου έχει γίνει οργανωμένη δουλειά και ξεπέρασαν τη Δράμα. Το Πήλιο ανήκει στο 60% των εκδρομέων των παλιών χρόνων. Δεν είναι ακόμη στο 100% αλλά είναι μια καλή ομαλοποιημένη κατάσταση. Είναι σε καλό δρόμο και είναι από τις προτάσεις που στηρίζουμε εμείς σαν ταξιδιωτικά γραφεία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *