Wednesday , 1 May 2024

Πρόεδρος εφοριακών: “Όποιος χρωστάει στον e-ΕΦΚΑ, δεν μπορεί να λάβει φορολογική ενημερότητα”

Του Γ .Κατσιάνη

Την αποκάλυψη ότι όποιος χρωστάει στον e-ΕΦΚΑ, δεν μπορεί να λάβει φορολογική ενημερότητα έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών των νομών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής, Μενέλαος Παπαποστόλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” της TV100, ο κ. Παπαποστόλου υπογράμμισε την ανάγκη διαλειτουργικότητας και διασύνδεσης μεταξύ των υπηρεσιών.

“Αν κάποιος θέλει να λάβει φορολογική ενημερότητα και έχει οφειλές στον e-ΕΦΚΑ, το σύστημα δεν του εκδίδει την ενημερότητα. Θα πρέπει να ρυθμίσει πρώτα τις οφειλές του στον e-ΕΦΚΑ και μετά να λάβει ενημερότητα”, τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει ο φορολογούμενος.

“Οι οφειλές που βλέπει το δικό μας σύστημα για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, μπορεί να μην αντιστοιχούν στις πραγματικές οφειλές που έχει κάποιος στον e-ΕΦΚΑ. Επιπλέον, αν κάποιος πληρώσει τις εισφορές στον e-ΕΦΚΑ, η οφειλή δεν φαίνεται άμεσα (online) αλλά μετά από λίγες ημέρες, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στην άμεση εξυπηρέτηση του φορολογούμενου”, σημείωσε ο κ. Παπαποστόλου.

Δείτε όλη την εκπομπή εδώ ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ EPEISODIO 117 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (youtube.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *