Friday , 3 May 2024

Πρόεδρος Optima Bank:”Οι τράπεζες διψάνε να δανείσουν χρήματα”

Αίσθηση προκάλεσε η θέση του προέδρου της Optima Bank, Γεώργιου Τανισκίδη ότι αποτελεί “μύθο” η άρνηση των τραπεζών να χορηγήσουν νέα δάνεια.

“Οι τράπεζες διψάνε να δανείσουν. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αγκαλιάζει καταθέσεις 189 δισ. ευρώ κι έχει δανεισμένα 112 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει κενό 77 δισ. ευρώ. Θέλουμε να δανείσουμε, οποιοδήποτε καλό πρότζεκτ αποκλείεται να μην τύχει εγκρίσεως”, τόνισε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια των εργασιών του 24ου συνεδρίου Prodexpo.

Ωστόσο, ο κ. Τανισκίδης εξήγησε ότι “ευέλικτος δεν σημαίνει απρόσεκτος, στόχος είναι να βρεθούν οι λύσεις αν υπάρχουν, όχι όμως να δοθούν ασύδοτα χρήματα” ενώ υποστήριξε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν ευθύνονται που μέσα σε 17 μήνες αυξήθηκαν ραγδαία τα επιτόκια από την ΕΚΤ, πηγαίνοντας από το 0% στο 4%.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα που θα μοχλευτούν, θα δώσουν τεράστια ώθηση στην οικονομία.

“Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον αρκεί να μην ξεφύγουμε από τη δημοσιονομική πειθαρχία. Αν αρχίσουμε να μοιράζουμε λεφτά αφειδώς και χωρίς λόγο, θα το βρούμε μπροστά μας, δεν πρέπει για μία ακόμα φορά να χάσουμε την ευκαιρία ως χώρα”, σημείωσε ο πρόεδρος της Optima Bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *