Thursday , 2 May 2024

“Πυρά” Ανδρουλάκη κατά ευρωπαίων: «Διεθνής ταραξίας ο Ερντογάν, ικανός να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα αρκεί να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας»

Του Γ. Κατσιάνη

Βολές σε βάρος όσων ευρωπαϊκών χωρών εξακολουθούν να εξοπλίζουν την Τουρκία, συντείνοντας στην ενίσχυση της αδιαλλαξίας της, εξαπέλυσε από την Κω ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι αδιανόητο εταίροι μας να εξοπλίζουν την Τουρκία είτε είναι του Λαϊκού κόμματος είτε Σοσιαλδημοκράτες. Πρέπει λοιπόν άμεσα να μπει εμπάργκο όπλων από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να αποδεικνύει έμπρακτα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο, «διεθνή ταραξία».

«Ο Ερντογάν είναι ικανός να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον ίδιο το λαό του, αρκεί να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας. Ποια λοιπόν είναι η διορατικότητα του κυρίου Μητσοτάκη όταν πριν από μερικούς μήνες μετά την συνάντηση με τον Ερντογάν είπε στον ελληνικό λαό ότι ξημερώνουν πολύ καλύτερες μέρες σε σχέση με την Τουρκία; Δεν καταλάβαινε πού θα πάνε τα πράγματα;», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν είναι τα νησιά μας μόνο τουριστικά καταφύγια του καλοκαιριού»

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τη νησιωτικότητα, εθνικό χρέος  για την κυβέρνηση και για τα κόμματα.

«Χρειάζονται αναπτυξιακά έργα, ειδικά κίνητρα για τον ελληνισμό των νησιών μας που θέλουμε να αυξηθεί πληθυσμιακά, να ευημερεί. Δεν είναι τα νησιά μας μόνο τουριστικά καταφύγια του καλοκαιριού» υπογράμμισε και απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του προοδευτικού κέντρου και της προοδευτικής αριστεράς.

«Καλώ και εδώ από την Κω, όλη την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο να συζητήσουμε, να κάνουμε ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό. Διότι το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν δημιουργήθηκε ως ένα μικρό κόμμα του κέντρου, αλλά ως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της κεντροαριστεράς και αυτό φιλοδοξώ να ξαναγίνουμε», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *