Thursday , 2 May 2024

Πως το Κέντρο Ικανοτήτων I4byDesign συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Του Γ.Κατσιάνη

Στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, η εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων από τις επιχειρήσεις είναι συνυφασμένη με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Αυτό τον συμβουλευτικό ρόλο έχει και το I4byDesign Competence Center που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του 2022.

“Ειδικότερα, το I4byDesign ασχολείται με τις τεχνολογίες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης (Βιομηχανία 4.0), όπως είναι μεταξύ άλλων η κυβερνοασφάλεια, η ρομποτική ασφάλεια και τα συνεργατικά ρομπότ, τα ψηφιακά δίδυμα, οι νέοι μέθοδοι στην εφοδιαστική αλυσίδα και η τεχνητή νοημοσύνη”, δήλωσε στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” της TV100 ο γενικός διευθυντής, Φωκίων Τζούρδας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Ικανοτήτων αφορούν τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, διαχείρισης καινοτομίας, δικτύωσης και συμβουλευτικής.

“Μια εταιρία απευθύνεται σε εμάς και μας ζητά πως μπορεί να αξιοποιήσει τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα τα ψηφιακά δίδυμα. Εμείς, λοιπόν, συμβουλεύουμε την εταιρία ποια βήματα μπορεί να κάνει”, δήλωσε ο κ.Τζούρδας.

Δείτε όλη την συνέντευξη (35) EXYPNH OIKONOMIA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 102 – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *