Sunday , 12 May 2024

Που αποδίδει το Γενικό Επιτελείο Στρατού την πολυετή καθυστέρηση στην απονομή ξίφους σε αξιωματικούς, απόφοιτους της ΣΜΥ

Του Γ. Κατσιάνη

Μετά την αποκάλυψη του thesseconomy.gr σχετικά με τα Δώδεκα χρόνια(!) αναμονή για την απονομή ξίφους σε αξιωματικούς, απόφοιτους της ΣΜΥ – Thesseconomy, σήμερα παρουσιάζουμε την απάντηση που έστειλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) σε ταγματάρχη σχετικά με το θέμα της απονομής ξίφους σε όλους τους αξιωματικούς.

Όπως τονίζεται, η σχετική διαταγή (ΠαΔ 6-20/1990/ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ) “δημιούργησε στην υπηρεσία την υποχρέωση για χορήγηση χιλιάδων ξιφών σε εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη (προσφάτως ή παλαιότερα αποστρατευθέντα)”.

“Το ανωτέρω γεγονός συνδυαζόμενο με τις δυσχέρειες προμήθειας των αναγκαίων ξιφών, είτε λόγω οικονομικών παραγόντων, είτε λόγω αδυναμίας των προμηθευτών να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, οδήγησαν σε μια σημαντική καθυστέρηση στην αποκατάσταση της οφειλής αυτής προς τα στελέχη”, επισημαίνει στην απάντηση του το ΓΕΣ.

Μάλιστα, τονίζεται ότι τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα χορήγησης ξιφών σε δικαιούχους, “αρχικά εν ενεργεία και εν συνεχεία εν αποστρατεία, με βάση την αρχαιότητα τους”.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy,gr, το Γενικό Επιτελείο Στρατού προτίθεται να προχωρήσει στα τέλη Μαΐου  στην απονομή ξιφών σε εν ενεργεία αξιωματικούς, απόφοιτους της ΣΜΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *